Op zaterdag 22 februari 1992 verhuisde de Muziekavond van de Sporthal naar de blauwe zaal van de Singel. Onder het motto ‘Vele kleintjes maakten één groots Atheneum’ sloegen de leerlingen en collega’s uit de kleuter-, basis-, middenschool en het atheneum de handen in elkaar om er een onvergetelijke avond van te maken.  Liefst 150 leerlingen namen hieraan deel.  De grote zaal van de Singel met een capaciteit van 850 zitplaatsen, was in enkele weken tijd volledig uitverkocht. 

In 1992 kreeg onze Muziekavond zijn vaste structuur en gingen wij meer de professionele weg op met o.a. mooi verzorgd drukwerk en een bijhorende affiche, alles in een nieuwe huisstijl. Deze historische avond werd door beroepsfotograaf Alfred Schallenberg op de gevoelige plaat gelegd en dat deed hij ook nog de achttien volgende jaren! Momenteel zijn wij druk in de weer om alle foto’s te verzamelen en in te scannen, het album van 1992 is compleet, de overige jaren volgen.  

Dankzij de filmopnamen van Walter Van den Branden, docent aan het RITS (Erasmus Hogeschool) te Brussel, beschikken wij van deze jubileumeditie en de daaropvolgende Muziekavonden in de Koningin Elisabethzaal over mooie beeld- en klankopnamen. Onlangs werden alle films gedigitaliseerd, fragmenten hieruit verschijnen regelmatig in de bovenstaande rubriek ‘Video(‘s) in de kijker’.

De drie koren van de basisschool, samengesteld uit leerlingen van de hoofdschool “De Bolster” en Wijkschool “Ten Dorpe” en het koor van het atheneum werden tussen 1990-2005 door Pol Bossuyt – buiten zijn normale lesopdracht – wekelijks voorbereid.  Leraar Engels en begenadigd pianist-dirigent André Moennaert nam vanaf toen het koor van de middenschool onder zijn goede en Maddy Elsen zorgde jaarlijks met haar leerlingen uit het eerste jaar middenschool voor een blokfluitintermezzo.  

In de Singel stonden ook Renate Spelmans (fagot) en Vincent Goris (piano) op de planken, later zullen zij de professionele muziekweg inslaan. Vincent werkt nu o.a. als muzieksamensteller bij de cultuurzender KLARA en Renate onderwijst fagot en algemene muzikale vorming aan het Stedelijk Conservatorium van Oostende en aan de Muziekacademie van Zottegem. Onder de presentatrices herkennen wij Vanessa Broes. Vanessa behaalde haar masterdiploma woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en geeft toneelles aan de! Kunsthumaniora, ze is ook regelmatig op televisie te zien.

De meisjes uit de eerste en tweede graad oefenden o.l.v. turnlerares Carla Van Reeth een bewegingsnummer in, later zal collega Philip Storme haar bijstaan. In die tijd zaten er ook heel wat dansers van dansschool Maggi Toussaint bij ons op school, ze maakten deel uit van de dansgroepen ‘The Jazzy-Kids’ en ‘The Bubbles’ die in de beginjaren van de commerciële zender VTM daar regelmatig op te zien waren. Ter gelegenheid van deze 10e editie bracht Maggi een gesmaakte choreografie. Het slotlied werd door de heer Edwig Van de Vorst, directeur van de middenschool op de piano begeleid.