Gitaarbouw_610
Woensdagmorgen 13 mei : we krijgen geen gewone muziekles maar gaan op bezoek bij gitaarbouwster Lara Seidel, de mama van ons klasgenootje Rune.

Pratend over wat er zal komen, wandelen we naar het atelier. Daar worden we hartelijk ontvangen door Runes grootouders. Ze leiden ons naar het gezellige atelier.

De mama van Rune staat ons al op te wachten met de gitaar in haar hand. Ze heeft er duidelijk ontzettend veel zin in. Ze legt ons uit hoe je een gitaar moet bouwen. Zo komen we meer te weten over welke houtsoorten je moet gebruiken, welke delen je eerst moet maken en dat je heel geconcentreerd en zorgvuldig moet werken…

Ik kijk rond en zie dat iedereen het interessant vindt en dat is voor onze klas heel uitzonderlijk. Als de mama van Rune is uitgepraat, mogen we vragen stellen.

En weet je wat ik echt cool vind? De gitaarbouwster is 200 werkuren bezig met het maken van één enkele gitaar. Daar moet je toch heel geduldig voor zijn!

Meneer Bossuyt zegt dat we moeten vertrekken. Zo snel al? We bedanken de mama van Rune hartelijk! Als we het atelier uit zijn, beginnen we luid te praten over wat we zojuist hebben gezien en gehoord. Om het lesuur af te sluiten maken we nog een gekke groepsfoto.

Elif Buytaert, 1e jaar Latijn

Groepsfot_610DPI