Jessica Denys is zes jaar geleden aan onze school in de studierichting Latijn-wiskunde afgestudeerd. Daarna behaalde ze haar ‘Bachelor in Music’ klassieke gitaar aan het conservatorium in Antwerpen bij professor Roland Broux. In juli studeerde ze af als ‘Master in Music’ aan de Hochschule für Musik und Theater Hannover in Duitsland in de klas van professor Frank Bungarten

Voor haar 21ste verjaardag bouwde haar oom, Ludo Cuypers, een achtsnarige gitaar. Die heeft ze sindsdien niet meer losgelaten. Met twee extra bassnaren heeft dit instrument een groter register dan de klassieke 6-snarige gitaar, waardoor het perfect geschikt is voor het spelen van ‘oude muziek’. Werken oorspronkelijk geschreven voor de luit, of het orgel, krijgen een nieuwe dimensie in transcripties voor dit instrument.

Momenteel toert Jessica rond met een nieuw programma. Het heet ‘Over de Grens’ en is gewijd aan meesterwerken van John Dowland, Johann Sebastian Bach, Vicente Asencio en Heitor Villa Lobos. Een uniek solorecital, volledig gespeeld op 8-snarige gitaar.

Meer info over programma, agenda en boekingen vind je hier. Wij wensen Jessica alvast veel succes met haar muzikale carrière!