30 JAAR Muziekavond  Koninklijk Atheneum Mortsel

Do 19 en vrij 20 april 2012 – cc Mark Liebrecht Mortsel om 19.45 uur 

Dit jaar viert het Koninklijk Atheneum Mortsel het dertigjarig bestaan van haar jaarlijkse Muziekavond. Ter gelegenheid van deze verjaardag vinden maar liefst twee opvoeringen plaats: één voor en door de oud-leerlingen en één verzorgd door de huidige leerlingen.  

Het fundament voor deze jarenlange traditie werd door André Moennaert, leraar Engels, in het midden van de jaren zeventig gelegd. Toen organiseerde hij muzikale avonden in de eetzaal voor collega’s en vrienden. Wegens de tanende belangstelling werd in 1983 het geweer van schouder veranderd. Met behulp van de Vriendenkring organiseren wij voortaan een Muziekavond van en voor de leerlingen. Door het steeds groeiende aantal deelnemers en toehoorders moesten wij begin de jaren negentig de sporthal ruilen voor een heuse concertzaal.  Eerst werd dat de blauwe zaal van de Singel maar door plaatsgebrek werd uiteindelijk in 1993 de prestigieuze Elisabethzaal gedurende elf opeenvolgende jaren onze vaste stek. Een benijdenswaardig palmares waarvan menig professioneel concertorganisator alleen maar kan dromen…

Vele van onze leerlingen zijn ondertussen de professionele weg ingeslagen en hebben een plaats op zowel de nationale als internationale podia gevonden: Sylviae Traey (piano), Toni Stoianov (viool), Eline Pauwels (viool), Danielle Solignac (viool), Antoon Offeciers (gitaar), Geert Hellings (gitaar), Goele De Raedt (zang), Renate Spelmans (fagot), Tina Jacobs (hobo), Vincent Goris (piano), Charlotte Schoeters (zang), Jessica Denys (gitaar), Sam Joris (jazz) en nog vele anderen.   

De herinnering aan al dat muzikale moois blijft bij vele van onze oud-leerlingen voor eeuwig op hun netvlies gegrift. Naar aanleiding van het dertigjarig bestaan hebben ze samen hun schouders gezet onder de organisatie van een oud-leerlingenconcertavond. Het belooft alvast een mooie affiche met zowel klassiek, musical, jazz als pop te worden. Gastvrouwe van dienst is oud-leerlinge en BV Zoë Van Gastel. Hoogtepunt wordt steevast het optreden van het oud KAM-koor en orkest dat voor de gelegenheid versterkt wordt door de huidige zangers en muzikanten van onze school. 

Op vrijdag 20 april is het dan de beurt aan de huidige leerlingen om op het podium van het cc Mark Liebrecht hun muzikale talenten tentoon te spreiden. Maar liefst 120 leerlingen brengen een gevarieerde Muziekavond met solistische optredens, afgewisseld met dansnummers. Ook de verschillende koren die onze school rijk is, het KAM-orkest en het KAM-poporkest, zijn terug van de partij. De leerlingen uit de derde graad van onze beide basisscholen Ten Dorpe en De Bolster staan die avond ook op het podium.

Kaarten voor de beide concerten zijn vanaf maandag 5 maart alleen op school te verkrijgen of tot 30/03 te bespreken door de som over te schrijven op bankrekening 220-0281154-82 (IBAN: BE03 2200 2811 5484) van VOROM. Kaarten kosten €7. Voor een duoticket voor beide voorstellingen betaal je €10.


Koninklijk Atheneum Mortsel | Mechelsesteenweg 194 | 2640 Mortsel | Tel. 03 449 88 93 | ka.mortsel@g-o.be | www.kamortsel.be en/of www.kam-muziekavond.be