TOM-groen

Het Prinses Christina Concours is een jaarlijks concours dat klassieke muziek, jazz en compositie tracht te promoten onder jongeren van 12 tot en met 19 jaar. De afgelopen maanden deden meer dan 500 jonge muzikanten mee aan de selecties. Voor de Nationale Finale werden acht jonge muziektalenten geselecteerd, waaronder pianovirtuoos Tom De Beuckelaer uit het 3e j. humane wetenschappen. De finale vond plaats op zondag 13 april in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Volgens goed gebruik van het Prinses Christina Concours is elke finalist prijswinnaar. De jury, bestond uit onder anderen Wim Vos, Arno Bornkamp en Emmy Verhey.

H.K.H. Prinses Christina der Nederlanden en minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen overhandigden de prijzen aan de finalisten.

Begin vorig jaar won toptalent Tom al het Steinway-concours en een eerste prijs op het Frederick Chopin Piano Concours in het Poolse Szafarnia alsmede een eerste prijs in een compositiewedstrijd in Italië. In het najaar won hij dan het 9e Internationale Chopin’s Golden Ring pianoconcours in Slovenië en in maart speelde hij in de finale van de Cantabilewedstrijd. In elk geval een prachtig palmares om trots op te zijn! Gefeliciteerd, Tom!

Tom’s optreden is terug te zien op YouTube.


Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.